Прљаво или чисто-није исто

ГИЗ,ЈКП''Расина'' и општина Брус .

Пројекат ''Прљаво или чисто-није исто'' који ГИЗ реализује у сарадњи са општинама и комуналним предузећима , улази у своју завршницу.

После школских и општинских такмичења, крајем прошле године, у Крушевцу је одржано окружно такмичење на коме је општину Брус представљала ОШ ''Вук Караџић'' из Блажева.

 

Била је ово прилика  да се уз дружење са вршњацима, кроз квиз питања и игру, провере и стекну нова знања о заштити животне средине, екологији и рециклажи , што је и циљ кампање чија је реализација почела у пролеће прошле године,презентацијама селективног одвајања отпада, која су одржавана у основним школама.

Кроз вишегодишњу успешну сарадњу са ГИЗ-ом, ЈКП ''Расина'' је стекла поузданог партнера у едукацији грађана, пре свега најмлађих, и имплементацији пројекта селективног одвајања отпада из домаћинства и његове рециклаже, за чију је реализацију, по речима директора Ивана Јеличића,  до сада обезбеђена опрема вредна око 100.000 евра.

На  одличну сарадњу је укалаза и пројект менаџерка у ГИЗ-у Валентина Ђурета која је  изразила наду да ће се, пре четири године започета ,сарадња наставити и у наредном периоду на обострано задовољство Расине и ГИЗ-а, а пре свега у корист грађана који су крајњи циљ свих започетих и планираних  заједничких активности.


Објављено у : Vesti