''ЕКОЛОШКИ БОНТОН'' најмлађима

''Природу чувај, негуј и штеди, рециклирај све што више не вреди'', једно је од правила понашања које промовише Еколошки бонтон који ће ЈКП ''Расина'' поделити ученицима нижих разреда основних школа и полазницима припремно предшколског програма  на подручју бруске општине.

На овај начин ЈКП ''Расина'' се придружује обележавању  Месеца правилне исхране и Светског дана хране који су ове године  под мотом ''Безбедност хране у свету-климатске промене и енергија биљног света'', који има за циљ скретање пажње јавности да у условима глобалног загревања и загађивања планете, заштита извора и безбедности хране има изузетну важност у заштити и очувању здравља људи.

Имајући то у виду, Расина жели да пре свега код најмлађих, едукацијом и анимирањем, утиче на стицање знања и правилних навика када је очување и заштита природе у питању.Циљ кампање је да  код деце  створимо свест о одговорности очувања животне средине и заштите природних ресурса и њиховом утицају на здрав живот.

ЈКП ''Расина'' ће  и у наредном периоду наставити са промоцијом  бриге о заштити животне средине као друштвено  одговорном  понашању  које  желимо да подстакнемо код сваког појединца а пре свега код најмлађих.


Објављено у : Vesti